RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Karita Bekkemellem, Mitt røde hjerte
Karita Bekkemellem, Mitt røde hjerte Foto: Arild J. Waagbø

Karita: - Det er bare én som har svaret

Sist oppdatert:
Karita Bekkemellem vet ennå ikke hvorfor hun måtte gå av som Ap-statsråd.

Karita Bekkemellem presenterte sin bok Mitt røde hjerte på Aschehougs høstlansering tirsdag. Boken kommer ikke til å bli noen valgkampbombe, for den er ikke helt ferdig ennå og slippes først i slutten av oktober.

LES OGSÅ:Karita venter med bokbomben

- I boken tar jeg for meg enkeltopplevelser som har preget meg personlig og politisk. Den tar også for seg mitt forhold til Ap, som er et sterkt kjærlighetsforhold. Og i sterke kjærlighetsforhold er det jo mye følelser - og av og til konflikter, sa Bekkemellem på pressekonferansen.

- Har ikke fasiten
Torsdag 18. oktober 2007, etter temmelig nøyaktig to år som barne- og likestillingsminister, ble Karita Bekkemellem vraket som statsråd. Manuela Ramin-Osmundsen overtok, men måtte gå av etter fire måneder i forbindelse med skandalen rundt ansettelsen av nytt barneombud.

- For utenforstående kom det svært overraskende at en tilsynelatende dyktig og profilert statsråd ble tatt ut av jobben. Får vi svaret på hva som skjedde i boken din?

- Nei, det er det bare en som har svaret på hvorfor jeg måtte gå av. Jeg har ikke fasiten, sier Bekkemellem til Nettavisen, med klar adresse til statsminister Jens Stoltenberg.

- Min fortelling
Bekkemellem sier at hun og forlaget nå er helt i sluttfasen av arbeidet med boken. Hun sier at tidspunktet for publisering er det hun og forlaget som har valgt, upåvirket av eventuelle ønsker fra sine partifeller.

- Skriver du alt selv eller får du hjelp?

- Jeg begynte å skrive selv og satt med ti permer av utskrifter av politiske saker som jeg synes var viktig. Det ble veldig mye å forholde seg til, så jeg har fått hjelp av en her i forlaget. Men det er min fortelling og arbeidet med boken har preget meg veldig. Det har vært en krevende og personlig prosess, sier Bekkemellem.

- Du har fortalt i media at faren din drakk. Er det blant opplevelsene som har preget deg politisk?

- Barndommen er en del av det. Som politiker har jeg hatt ansvar for tema jeg selv har følt på kroppen, sier Bekkemellem.

- En epoke er over
Bekkemellem har 20 års fartstid fra Stortinget, men er nå helt fersk direktør i Legemiddelindustriforeningen. Hun begynte i den nye jobben for to uker siden.

- Det har vært givende uker i et positivt miljø. Jeg får jobbe med folk og helse og har muligheter til å gjøre noe på et område som er viktig for mange. Det blir litt sånn som da jeg jobbet med homofiles rettigheter i politikken. Når folk sa jeg tok feil, så tenkte jeg at: «Jeg skal vise dere!», sier Bekkemellem

Hun sier hun følger nøye med på valgkampen nå - for første gang fra utsiden av den politiske manesjen.

- Det er spesielt. Jeg diskuterer med mannen min og ser tv-debattene. Jeg kjenner på adrenalinet i debattene og roper ut hva folk burde ha sagt. Men det er faktisk deilig å se det hele fra sidelinjen. Da tenker jeg at nå er jeg ferdig med en epoke i livet mitt, sier Bekkemellem.

PS! Mannen med fasiten, Jens Stoltenberg, og hans far Thorvald Stoltenberg, er også bokaktuelle i høst. Om cirka to uker kommer deres bok Samtaler ut, i rimelig god tid før stortingsvalget 14. september. Side2 har en sak om høstens øvrige Aschehoug-utgivelser her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere