RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karl Johan ikke for handikappede

Handikappede kommer ikke frem på Oslos paradegate Karl Johan, til tross for at gaten er rustet opp for 70 millioner kroner.

Gunnar Buvik står bom fast i krysset Akersgata/Karl Johans gate. Uten hjelp kommer han seg ikke av flekken. Kantsteinene ut i krysset er skrådd, men i enden er det laget en rennestein som det er lett å sette seg fast i for rullestolbrukere.

I tillegg reagerer Buvik og resten av Handikapforbundet i Oslo på at brosteinen som er brukt i selve gaten, har en for grov overflate, skriver Aftenposten.

- Den ujevne flaten, samt store fuger og sprekker, gjør det svært vanskelig å krysse på egen hånd. Det er heller ikke gjort noe for å øke fremkommeligheten til butikkene, sier Buvik.

Ifølge tall fra Handikapforbundet har 75 prosent av alle butikkene et trappetrinn eller en annen opphøyning på mellom fem og ti centimeter som det er vanskelig for bevegelseshemmede å forsere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere