*Nettavisen* Nyheter.

Karl Johan like farlig som Barcelona

Lommetyvene herjer i sommer, og du er like utsatt på Karl Johans gate som på La Rambla i Barcelona.

26.07.07 12:14

- Vi ser det er en oppfatning blant folk at det er på ferie utenfor Norge du er mest utsatt for tyveri av penger og reisegods. Men våre erfaringer forteller oss noe annet. Tyverier skjer like ofte i Norge, sier reiseskadesjef Ole Petter Ramberg i TrygVesta til Nettavisen.

Les råd for å unngå lommetyveri i faktaboksen til høyre.

Han mener nordmenn er for godtroende når de er i Norge om sommeren, enten de er på ferie eller ei.

- Nordmenn senker skuldrene i Norge, og passer ikke like godt på som når vi ferierer i utlandet. Dermed blir vi mer utsatt for tyverier her til lands, sier Ramberg.

Organiserte bander
For også norske byer herjes av utenlandske bander om sommeren. I Oslo har antall lommetyverier økt med nærmere 50 prosent fra i fjor til i år. Og politimester Anstein Gjengedal forteller om økt aktivitet fra organiserte bander.

- Vi blir oppsøkt av utenlandske bander fra Chile og Romania, men også nordmenn stjeler. Vi har hatt noen tilfeller av at de som har drevet med tigging har gått over til å stjele, sa han til Nettavisen tidligere i juli.

Folkemengder
Tyvene slår ofte til på bussen, på T-banestasjonen, i dagligvarebutikken eller andre steder der det er trengsel.

- De færreste ville gått med en full lommebok i baklommen midt i Barcelona eller Praha. Det er ingen grunn til å gjøre det i Bergen, Oslo eller Stavanger heller, sier Ramberg i TrygVesta.

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Meker du en økning i antall lommetyverier i Norge og i utlandet? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.