RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karlsvik frifunnet

Sist oppdatert:
Kontreadmiral Atle T. Karlsvik er frifunnet for alle anklager om bedrageri i Bergen tingrett.

Bergen tingrett har enstemmig frifunnet Atle T. Karlsvik for bedrageritiltalen. Admiralen var tiltalt for bedrageri av til sammen 63.000 kroner gjennom to turer til Spania, en tur til Danmark og en tur til Oslo.Tiltalen gjaldt grov uforstand i tjenesten.

LES OGSÅ: Hele Karlsvik-dommen (Word-dokument)

Karlsvik ble beskyldt for å ha lurt ansatte i forsvaret til å utbetale ham pengene for utgifter han påsto han hadde mens han var på jobb. Påtalemyndigheten mente imidlertid å kunne bevise at regningene, som var fra både reiser, leiebil og middager, stammer fra kontreadmiralens private hyggestunder.

Retten fant det sannsynlig at dette enten var tjenestereiser, eller antatte tjenestereiser. Retten mener også at disse regningene er ført opp som det de skulle være, nemlig som «velferd kadetter».

«Kvitteringer for utleggene er lagt ved reiseregningen som dokumentasjon, og tiltalte har dermed ikke fremkalt noen villfarelse hos anvisende myndighet. Hvorvidt dette var en fornuftig bruk av penger, er det som nevnt ikke opp til retten å vurdere i en sak som gjelder tiltale for bedrageri», står det å lese i dommen.

- Jeg har masse jeg har lyst til å si om denne saken og det kommer både jeg og Karlsvik til å si på en pressekonferanse i dag klokken 14, sier Karslviks forsvarer, advokat Dag Steinfeld, til Nettavisen.

- Men du og Karlsvik er naturlig nok glad for dommen?

- Det vil Karlsvik selv kunne svare på senere i dag, sier advokaten.

Forsvaret har reist en sivil avskjedssak mot Karlsvik - som kommer opp på nyåret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere