RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karlsvik-saken kan koste millioner

Sist oppdatert:
Kontreadmiralens to forsvarere har allerede kostet staten 300.000 kroner. Sluttsummen blir trolig langt, langt høyere.

(iBergen.no) : Atle Karlsvik (49) er tiltalt for grovt bedrageri og uforstand i tjenesten, og har fått godkjent to offentlig oppnevnte forsvarere, advokatene Dag Steinfeld og Geir Sviggum, fordi sakskomplekset er så omfattende. Aktor har lagt ned påstand om fengsel i 60 dager for 49-åringen.

Allerede før dom foreligger i denne saken, har forsvarerkostnadene kommet opp i 300.000 kroner. Den kommende arbeidsrettssaken blir langt mer omfattende, og kan føre forsvarerutgiftene opp i over en million kroner bare etter første runde i to rettssaker, skriver Bergens Tidende.

– Jeg vil ikke spekulere i hvor stor sluttregningen blir, men vi har hatt et formidabelt arbeid. Vi har selv måttet foreta en god del etterforskning for å få saken tilstrekkelig belyst, sier advokat Dag Steinfeldt til BT.

I tillegg har staten hatt store utgifter på etterforskningen av saken, som ved utstedelse av tiltalen var kommet opp i 63.000 kroner. Forsvaret og Forsvarsdepartementet har også hatt betydelige utgifter på saken, og Karlsvik selv har hevet 1,2 millioner i lønn siden han ble permittert fra sin stilling.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere