RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karlsvik sparte offiser-kollegaer

Sist oppdatert:
Andre topper i Forsvaret ville blitt «dratt med» om Karlsvik-saken hadde havnet i retten, mener advokaten hans.

(iBergen.no) Etter å ha blitt stevnet for retten av Staten for grovt bedrageri startet tidligere Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik og hans forsvarer Dag Steinfeld en prosess med å samle inn kvitteringer fra andre offiserer i Forsvaret. Nå vil trolig disse aldri komme for en dag, siden Karlsvik har inngått et forlik med Staten.

- Det ligger jo i en arbeidskonflikt der jeg hadde fullmakter til å bevilge midler, at det ville vært aktuelt å se på gjeldende praksis. Så vi begynte en prosess der vi fikk samlet inn kvitteringer fra andre i forsvaret, sier Karlsvik til iBergen.no.

- Ble varslingskanal
- Andre offiserer?

- Ja, men jeg ønsker ikke å gå inn på dette på en sånn dag som dette.

Etter at det fredag kveld ble inngått forlik mellom Forsvaret og Karlsvik vil ikke materialet de har innhentet få noen umiddelbar konsekvens for de det måtte gjelde. Dermed kan det se ut til at de sliper å gå gjennom en tung og omfattende prosess som Karlsvik nå er ferdig med.

- I løpet av tiden som er gått har jeg fått mange tips fra andre om saker som ville vært interessant å se nærmere på. Jeg følte til slutt at jeg ble en varslingskanal, men lysten til å unngå offentlig skittentøyvask veide tungt da vi besluttet å inngå forlik, sier Karlsvik.

- Glad det er over
Nå er han naturlig nok bare glad for at det hele er over.

- Akkurat nå er jeg bare ekstremt lettet over at det hele er over. Det føles som om 1000 tonn er blitt løftet bort fra mine skuldre. I forhold til prestisjespørsmålet ønsker jeg ikke å sette noen merkelapp på denne saken, men jeg er fornøyd med at jeg fra nå kan styre livet mitt selv, sier Karlsvik.

Advokat Dag Steinfeld ønsker ikke å si stort om prosessen de begynte med å samle inn dokumentasjon på praksis ved bruk av penger i Forsvaret.

- At andre ville blitt dratt med i saken dersom den hadde gått videre er naturlig. Hva vi gjorde i forhold til dette arbeidet og hvem det ville gått ut over ønsker jeg ikke å kommentere i dag. Nå er vi glad og lettet over at det hele er over, sier Steinfeld til iBergen.no.

Les flere saker fra iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere