*Nettavisen* Nyheter.

Karlsvik tiltalt for bedrageri

Foto: PRIVAT

Statsadvokaten har tatt ut bedrageri-tiltale mot kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik.

30.04.07 09:44

Dermed må skandale-admiralen møte i retten og forsvare seg mot påstandene om grovt bedrageri.

Se TV 2 Nyhetene her

Beordret av Kongen
Tiltalen ble beordret ved såkalt kongelig resolusjon fredag, det vil si Kongen i statsråd.

I tiltalen går det fram at Karlsvik skal ha lurt ansatte i forsvaret til å utbetale ham 63.323 kroner for utgifter han påsto han hadde mens han var på jobb. Påtalemyndigheten mener imidlertid å kunne bevise at regningene, som var fra både reiser, leiebil og middager, stammer fra kontreadmiralens private hyggestunder.

Samling og møter
En av regningene, pålydende 16.900 kroner, kom etter en reise fra Bergen til Spania i februar-mars 2003. Karlsvik skal ha oppgitt at formålet med reisen var en ledersamling. I det samme tidrommet ett år etter gjentok han den samme «ledersamlingen» i Spania, denne gangen også med et offisielt møte med spanske myndigheter.

Begge disse regningene skal ha vært oppspinn.

Fradømmes stilling
Senere samme år skal han også ha sendt inn en regning på til sammen 8700 kroner, blant annet for bruk av leiebil under en tjenestereise i Danmark. En måned senere var det også utgifter til leiebil Karlsvik krevde 800 kroner for. Og så sent som i august 2005 fikk han dekket et Danmarks-opphold han påsto var et kadettstevne.

Karlsvik er imidlertid ikke tiltalt for middagen han spanderte 1. desember i fjor på daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold. TV 2 Nettavisen avslørte fem dager senere at regningen ble betalt av Forsvaret.

I tillegg til å være tiltalt for grovt bedrageri, er han også tiltalt for grov uforstand i tjenesten. Statsadvokaten har også bedt om at konteadmiralen fradømmes sin stilling i militæret. Det taes også forbehold om at Karlsvik må betale erstatning til staten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.