RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karoli-kvinne dømt for drapstrusler

Sist oppdatert:
- Jeg kommer tilbake med mannen min og familien min, og vil drepe deg. Jeg er en Karoli. Vi er farlige og er mafia, sa kvinnen. Og ble dømt for drapstrusler.

Kvinnen er i Oslo tingrett dømt til 14 dagers betinget fengsel, skriver ANB/NTB.

Den 51 år gamle kvinnen ble tatt for nasking av to bæreposer med kaffe i en butikk på Grønland i Oslo vinteren 2007. Hun likte dårlig å bli tatt med til vekterkontoret, og kom med et kraftig utspill overfor vekteren som tok henne.

– Jeg kommer tilbake i kveld med mannen min og familien, og vil drepe dere (...) Jeg er en Karoli, vi er farlige og er mafia, skal den 51 år gamle kvinnen ha sagt.

Dommen slår fast at det ikke var Karoli-navnet som var egnet til å skape frykt, med dette var altså lenge før Karoli-familien kom i søkelyset i forbindelse med den siste månedens familiefeide i sigøynermiljøet.

Les: Tre knivstukket i masseslagsmål

Derimot var kvinnens beskrivelse av hennes mann og familie som «farlig» og «mafia» egnet til å skape alvorlig frykt. I tillegg skal hun ha hatt en skrutrekker i lommen som hun, ifølge vekterne, sa hun ville drepe med.

- Vekterne selv har forklart at de oppfattet situasjonen som ubehagelig og truende, men de har ikke gitt uttrykk for at de oppfattet episoden som spesielt traumatisk, står det i dommen.

Kvinnen er domfelt flere ganger tidligere, blant annet for nasking og bedrageri. Men fordi det har tatt lang tid før saken kom opp til doms, er straffen redusert. Som det står i dommen, var saken i praksis allerede ferdig etterforsket samme dag som truslene ble fremsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere