Gå til sidens hovedinnhold

- Kast Sp ut av regjering

Ap-politiker er i harnisk over Sps Hardanger-føringer.

Tirsdag ble det klart at Arbeiderpartiet (Ap) snur om i forholdet til sitt betente kraftledningsvedtak - fra 2. juli.

Dragkampen mellom de rødgrønne i denne saken, vekker engasjement og harme.

«Kast Sp og Navarsete ut av regjeringen, vi trenger ikke feige ynkrygger i så viktige verv», twitrer leder i Elverum Ap, Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Han fortsetter slik:

«Navarsete og Sp har truet med REGJERINGSKRISE dersom det ikke blir bygget «monstermaster», men har overlatt til Ap å få juling av velgerne.»

Ifølge Ap-politikeren levner lite optimisme for trioen i regjering i tiden fremover:

«På ide å oppløse dette regjeringssamarbeidet før det ender i det totale anarki.»

- Manglende lojalitet
Overfor Nettavisen utdyper han sitt syn slik:

- Hvis det stemmer at Navarsete nærmest har stilt kabinettspørsmål rundt dette, hvordan kan hun gå ut og snakke om søvnløse netter og at hun er villig til omkamp og la Ap sittende igjen med en vanskelig sak i fanget, spør han - og legger til at:

- Ap er ikke tjent med å samarbeide med et parti som viser total mangel på samarbeidsvilje - og manglende lojalitet i forhold til et vedtak de har presset gjennom.

- Hva med å samarbeide med SV?

- Jeg ser ingen grunn til at SV trenger å være med. Noen av de beste årene til Ap, er når de har styrt landet alene. Det er demokratisk bra for landet, mener han.

Les også: Navarsete: Sjøkabel er grundig utredet

Les også: Krever Riis-Johansens avgang

- Tror trioen holder
- Hva tror du partiledelsen synes om dine utsagn?

- Det blåser jeg i. Jeg sier det jeg mener, sier Røberg-Larsen, som tror regjeringssamarbeidet holder i tre år til.

- Det tror jeg, selv om jeg håper på noe annet - og det er jeg ikke alene om, sier Røberg-Larsen - og viser til støtte for sitt syn fra partifeller.

«Hvis Sp har behov for å snu nå...»
Mandag fikk Navarsete refs fra SV-leder Kristin Halvorsen:

«Det er Senterpartiet og Senterpartiets statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen. Hvis de nå har behov for å snu, er det i tilfelle det som kan føre til et annet utfall i saken.»

- Senterpartiet (Sp) kan nok oppfatte dette som arroganse fra Halvorsens side, men jeg tror hun er mer oppgitt, sier professor og statsviter Anders Todal Jenssen ved NTNU til Nettavisen.

Hos Kommunaldepartementet og Senterpartiet får Nettavisen opplyst at statsråd og partileder Liv Signe Navarsete ikke vil kommentere Hardanger-saken tirsdag.

Onsdag drar Sp-lederen til Hardanger for å møte partifolk, lokale folkevalgte og interesseorganisasjoner om kraftlinjesaken.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken