Kaster eksmannen ut av rettssalen

DRAMMEN (TV 2 Nettavisen): Kvinnen nekter å se sin bilbombetiltalte eksmann, og krever at han ikke får sitte i rettssalen når hun onsdag skal forklare seg i tingretten.

09.03.04 17:45

- Det er helt greit at jeg ikke får være tilstede. Jeg forstår det, siden hun tror det er meg som har gjort det, sier den tiltalte 41-åringen til TV 2 Nettavisen.

Kvinnen starter sin forklaring onsdag, etter at tiltalte er ferdig en gang ut på formiddagen i morgen.

Må sitte i naborom
41-åringen sier til TV 2 Nettavisen at han er glad for at han likevel får høre hennes forlaring.

Det skjer ved at han får overført forlaringen over høyttaleranlegg som er koblet til en tilstøtende rettssal i bygningen hvor tiltalte skal sitte.

- Veldig beklagelig.
- Det som skjedde, er veldig beklagelig. Jeg føler veldig med henne slik alle andre gjør. Jeg har aldri gjort noe slikt mot henne og det er helt utenkelig for meg å gjøre noe slikt mot henne, sier den bilbombetiltalte 41-åringen da har tirsdag forklarte seg for tingretten.

Tømte pulverapparat i hodet
Mannen er tiltalte for å lagt en bilbombe i kvinnens bil 23. januar i fjor. Bilbomben førte til at kvinnen ble hardt skadd og hun lå lenge på sykehus etter hendelsen.

I sin innledningsprosedyre tegnet aktor, statsadvokat Pål S. Berg, et turbulent bilde av forholdet mellom tiltalte og hans ekskone.

Blant annet kom det frem at 41-åringen skal ha tømt et pulverapparat i hodet hennes på julaften 1997, samt truet henne på telefon i 1999.

- Det har aldri vært noe vold i forholdet mellom meg og henne. Vi kranglet sjeldent høylydt, sa den 41-årinen i retten tirsdag.

Berg sa i retten tirsdag at de mener 41-åringen fikk tak i dynamitten hos en venn av tiltalte og at han betalte for vennetjenesten ved å gi vitnet en flaske med akevitt.

Dette benekter 41-åringen.

41-åringen fortsetter sin forklaring i Drammen tingrett onsdag morgen. TV 2 Nettavisen føler rettssaken videre på onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag