RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet egg - ble slått rett ned

Sist oppdatert:
Mannen kastet egg inn vinduet til en leilighet i fylla. Det skulle han ikke ha gjort.

(iOslo.no) Oppe i leiligheten bodde nemlig en 25-åring som ikke syntes det var det spor festlig at noen kastet egg inn i leiligheten hans ved firetiden en lørdagsnatt i august i fjor.

I sinne marsjerte dermed 25-åringen ned på gaten ved 7-Eleven-butikken i Oslo, og slo en av eggekasterne rett ned. Eggekasteren traff asfalten med hodet først, og ble liggende bevisstløs på bakken. Mannen ble deretter kjørt til Legevakten hvor man konstaterte at han var blitt påført en lett hodeskade etter slaget.

Oslo tingrett dømte mannen som slo ned eggekasteren til 24 dagers fengsel, men de mente det var klare formildende omstendigheter i saken.

Blant annet mente de at eggekastingen var sterkt provoserende, og mulig også straffbar. Retten mente dermed at 25-åringen hadde god grunn til å bli sint på eggekasteren, men at han overreagerte da han slo ham ned. Oslo tingrett kom også til at det var en formildende omstendighet at 25-åringen umiddelbart tilsto overfor en politipatrulje at han hadde slått eggekasteren.

25-åringen må også betale 428 kroner i erstatning til mannen som ble slått ned. Opprinnelig krevde eggekasteren erstattet nærmere 20.000 kroner for en eksamen som han angivelig skulle ha gått glipp av på grunn av slaget, men dette mente Oslo tingrett han ikke kunne kreve på bakgrunn av bevisene i saken.

Retten mente heller ikke at eggekasteren hadde krav på noen oppreisning. De mente han som en voksen person måtte forvente en kraftig reaksjon for å ha griset til mannens leilighet med egg, og han et stykke på vei hadde seg selv å takke for at han ble slått ned.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere