RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørnar Lunga (Scanpix)

Kastet gassflaskene på havet

Sist oppdatert:
Melkøya i Hammerfest ble evakuert på grunn av eksplosjonsfare, men nå er gassbeholderne fjernet.

Et betongelement falt ned over to gassbeholdere på Melkøya-anlegget da brakker og brannmurer skulle tas ned. Gassen er svært eksplosiv, og ulykken førte til full evakuering av fabrikkområdet.

- Det har vært en ulykke hvor et betongelement falt ned på to beholdere med acytelyn-gass. Dette er en veldig eksplosiv gass, og derfor har vi full utrykning til Melkøya. Vi har sperret av området og evakuert folk der, sa operasjonsleder Jarle Marthinsen ved Vest-Finnmark politidistrikt til Nettavisen tidligere på kvelden.

Klokken 23.00 opplyser Statoil til Nettavisen at betongelementene er løftet vekk og gassbeholderne fjernet.

- Vi har sikret beholderne på forsvarlig vis og fraktet de ut i havet utenfor kaia, sier informasjonsleder i Statoil, Sverre Kojedal, til Nettavisen.

- Beholderne blir nå liggende i havet inntil videre så de får kjølt seg ned, sier Kojedal.

Da ulykken skjedde, ble mellom 1.500 og 1.700 arbeidere evakuert fra fabrikkområdet på Melkøya, opplyser Statoil. Evakueringen gikk rolig for seg.

Ingen kom til skade i ulykken, men det kunne gått riktig ille.

- Når flasker med acytelyn-gass blir utsatt for trykk, starter det en kjemisk reaksjon som varmer opp gassen. Beholderen kan da eksplodere, og derfor valgte vi å evakuere alle arbeidere bak en 300 meters linje, sier Kojedal.

På grunn av eksplosjonsfaren, måtte området først sjekkes med varmesøkende kamera, så det var sikkert at beholderne ikke holdt på å eksplodere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere