RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet seg foran bil for å redde datter

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Da bilen rygget inn i fotgjengerovergangen, hev kvinnen seg mellom bilen og datteren (9).

(iBergen.no) : Ulykken på Danmarksplass skjedde ved 12.45-tiden lørdag i fotgjengerovergangen i Ibsens gate mellom Rema 1000 og Danmarkskroen.

– Bilen kom kjørende nedover Ibsens gate og la seg i feil kjørefelt etter fotgjengerovergangen. Føreren kom inn i feltet retning sentrum, men skulle rett frem til Michael Krohns gate. Deretter stoppet han bilen og rygget bakover for å kunne svinge inn i riktig felt, forteller operasjonsleder Paal Thorbjørnsen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Føreren fikk ikke med seg at en ni år gammel jente og hennes mor var på vei over fotgjengerovergangen fra Rema 1000-siden, og gjorde ingen tegn til å stoppe da den nærmet seg den lille jenten.

- Da moren forstod hva som holdt på å skje, kastet hun seg frem mellom bilen og datteren og ble påkjørt. Hun har pådratt seg et komplisert brudd i hånden. Jenten skal ikke være påkjørt, men det var nok en traumatisk opplevelse for henne likevel, sier Thorbjørnsen.

Mor og datter ble kjørt til legevakten i ambulanse. Jenten skal ha fått seg en trøkk i sammenstøtet med asfalten, og skal ha klaget over vondt i armen. Føreren av bilen som kjørte på jenten, en 21 år gammel mann, ble fratatt førerkortet på stedet.

- Det kan se ut som dette skyldtes en uforsvarlig rygging. Uansett er det normalt med førerkortbeslag når slikt skjer i en fotgjengerovergang. I første omgang beholder vi førerkortet i tre uker, så får vi se hva etterforskningen viser, sier operasjonslederen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere