RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet stein og malingbomber

Foto: Benjamin Bakken
Sist oppdatert:
En politimann ble lettere skadd i sammenstøt med demonstranter utenfor Danmarks ambassade i Oslo mandag kveld.

Politi med hjelmer og skjold brukte tåregass og sperringer for å stanse demonstanter utenfor Danmarks ambassade i Olav Kyrres gate på Skillebekk i Oslo mandag kveld. Demonstrantene skjøt med knallskudd og kastet stein samt flasker og lyspærer fylt med maling mot politiet. En politimann ble lettere skadd i sammenstøtene. Ifølge TV 2 Nyhetskanalen skal han ha fått en stein i hodet. Han ble sendt til legevakta.

Like før klokka 18 hadde politiet klart å stanse demonstrasjonen, men politiets talsmann Rune Bjørsvik utelukker ikke nye konfrontasjoner i løpet av kvelden.

Sympatiserer med danske venner
Det er uroen i København knyttet til rivingen av ungdomshuset i Jagtveien 69 som har utløst sympatiaksjonene i Oslo. Også i Bergen var det demontrasjoner mandag, men der gikk det fredelig for seg.

Ifølge politiet var det rundt 150 personer fra Blitz-miljøet som marsjerte mot Danmarks ambassade i Oslo. Politiet fikk klokka 16.30 melding om at de var underveis. Demonstrantene ble møtt av opprørspoliti med hjelmer og skjold da de ankom området ved ambassaden. Politiet satte opp sperringer og brukte tåregass og klarte i første omgang å hindre demonstrantene fra å nå helt fram til ambassaden.

Politimann skadd
I sammenstøtene ble en politimann lettere skadd. Et par av politiets kjøretøyer ble ble påført skader. Like før klokka 18 hadde politilet klart å jage demonstrantene vekk uten at noen var pågrepet.

- Store politistyrker er på stedet og har sperret av området. Området er badet i tåregass. Demonstantene har røde og svarte flagg, og ifølge politiet blir det kastet ting mot ambassaden, fortalte Nettavisens reporter på stedet klokka 17.30.

Senere opplyste politiet at det ble kastet murstein samt lysbærer og flasker med maling mot politiet.

Demonstrerte i Bergen
Mandag ettermiddag tok 20-30 demonstranter seg inn i det det danske konsulatet på Kalfaret i Bergen .

- Det var ikke skadeverk, og ingen ble forulempet. Ungdommene fikk beskjed om å fjerne seg, og dro deretter fra stedet. Det er ikke levert inn noen anmeldelse, sier operasjonsleder Arnold Johannesen ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

- Politiet og politikerne har seg selv å takke for det som nå skjer i København. Det vi gjorde i Bergen var en sympatiaksjon for å skape oppmerksomhet rundt våre danske venner, sier pressetalsmann Bjarte Malum til Nettavisen.

Han sier det var løst sammensatt gruppe på 50 demonstranter som deltok.

Torsdag kveld gikk 150 demonstranter til aksjon mot den danske ambassaden i Oslo. Demonstrantene kastet malingsbomber mot politiet, som var på plass med opprørsuniform og skjold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere