Kastet ut av kakekaster

Foto: Arne Lutro / Nettavisen

John Waagaard (24) hev pressen ut av retten. Se video.

30.11.06 11:51

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Waagaard ville ikke at pressen skal være tilstede når han forklarer hvorfor han pepret Kristin Halvorsen med kake.

24-åringens advokat, Harald Stabell, ba torsdag om lukkede dører når saken mot Waagaard skal behandles. Oslo tingrett ga han medhold.

Les også: Dette er kakekastingens far

Grunnen til at han ville ha lukkede dører er at han ville snakke om personlige ting, forteller Waagaard selv til Nettavisen.

Waagard har erkjent straffskyld for legemsfornærmelse, men nekter imidlertid for at det skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Risikerer 15 års fengsel
24-åringen risikerer 15 års fengsel etter at han 18. oktober i fjor kastet kake på Halvorsen. 24-åringen er tiltalt for brudd på Straffelovens § 99: «for ved vold, trusler eller andre ulovliger midler å ha søkt i hindre et medlem av Statsrådet i sin virksomhet».

- Ingen hadde fortalt meg at det å kaste kake på finansministeren har en 15 års fengsel. Det synes jeg er helt høl i hue, sier han til Nettavisen under en pause i saken torsdag.

Kaken traff ministeren i hodet og nakken, og statsråden ble forsinket i sitt arbeid den dagen. Kaken var en marsipankake kjøpt på konditoriet rett overfor gaten fra Finansdepartementet.

- Marsipankake er jo kjempegodt, smiler Waagaard.

Latterlig
Han har tidligere sagt at han gjorde det fordi det er latterlig at en finansminister kommer far et parti fra så lav oppslutning.

- Det mener jeg fortsatt. Det er den viktigste posten i regjeringen, sier han

Kristin Halvorsen skal vitne senere torsdag, men Waagaard har ikke så mye å si til henne.

- Nei, jeg har ikke så mye å si til henne. Jeg har sagt unnskyld allerede. Jeg har sendt henne et brev, men ikke fått noe svar, sier han.

Depresjoner
John Waagaard (24) har slitt med langvarige depresjoner siden kakekastingen, og angrer bittert.

- Jeg har prøvd å samarbeide, og jeg angrer på at jeg kastet kaken. Jeg skrev til og med et brev til Halvorsen og beklaget dette. Likevel går de for full pakke. Jeg synes det er urettferdig, har 24-åringen uttalt til Nettavisen.

- Jeg føler jeg blir brukt for at man skal statuere et eksempel for fremtidige kakekastere. Det må jo være for å sette et skrekkeksempel at de gjør dette mot meg, sier 24-åringen.

Les hele intervjuet med John Waagard her.

Det var ved 9-tiden 18. oktober i fjor at kakekastingen fant sted. Waagaard møtte opp på inngangspartiet til G-blokken i Regjeringskvartalet. Da Kristin Halvorsen kom gående, kastet han bløtkaka i hodet på henne.

Slik forklarer han motivet for kakekastingen:

- Hun kom fra et parti som hadde 8-9 prosent oppslutning ved valget. Da mener jeg det feil at finansministeren kommer fra et så lite parti. Vedkommende burde kommet fra Ap, sier Waagaard i Nettavisen-intervjuvet.

Finansminister Kristin Halvorsen skal vitne i Oslo tingrett klokken 11.15. Nettavisen følger rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.