*Nettavisen* Nyheter.

Katastrofealarm på Flesland

Foto: Martin Huseby Jensen/iBergen.no

Det ble iverksatt høyeste beredskap på Flesland etter at et fly meldte om røyk i kabinen. Flyet landet uten problemer klokka 09.30.

09.01.06 11:20

Et Fokker 50-fly fra SAS Braathens på vei fra Bergen til Molde meldte om røyk i kabinen og snudde mandag formiddag.

Ifølge operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt var det 38 passasjerer i tillegg til mannskap om bord.

- Det er meldt om røyk i kabinen. Flyet, som var på vei til Molde, snudde og lander nå snart, sa Stiegler til iBergen.no klokka 09.30.

Kort tid etter landet flyet.

Røyk eller damp
- Flyet har landet og vi har ikke fått melding om at noe gikk galt, sier Stiegler til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Avinor landet flyet rundt klokka 09.30. Flyet taxet rolig inn, med brannbiler og redningsmannskaper på plass. Flyet ble ikke evakuert.

- Etter det jeg har fått opplyst var det enten røyk eller damp inni flyet. Jeg vet ikke hvorfor eller hva, sier driftssjef ved Bergen Lufthavn Flesland, Lasse Solberg til TV 2 Nettavisen.

Ingen skadd
Ifølge Rune Johansson i Avinor er alle passasjerene nå sjekket av lege, og alt skal være OK med dem.

- Passasjerene blir nå tatt hånd om av oss. Kapteinen går gjennom det som skjedde og svarer på de spørsmål passasjerene måtte ha, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til iBergen.no. - En slik debriefing er standard prosedyre ved alle avvikende opplevelser i luften.

Ifølge Meisingseth var det røyk i kabinen og cockpit.

- Det oppstod røykutvikling i cockpit like etter at flyet tok av fra Flesland, sier Meisingseth.

Etter debriefingen blir alle passasjerene booket om til neste flyavgang til Molde.

- Ingen dramatikk
- Dette gikk helt fint, det var ingen dramatikk, sier en av passasjerene til iBergen.no. - Ja, det gikk fort, sier en annen av de reisende. Slik iBergen.nos reporter på Flesland oppfatter det, tar de reisende hendelsen med stor ro. Flere av de reisende sitter og vitser seg imellom og leser aviser mens de venter på å bli ombooket til et nytt fly.

TV 2s reporter på stedet melder om at tømmingen av flyet gikk raskt, men at det ikke så ut til å være noen dramatikk. Brannbiler og redningsmannskaper har nå trukket seg tilbake.

Var du passasjer, eller kjenner du noen om bord i flyet, ta kontakt med TV 2 Nettavisen på telefon 21 00 60 10, sms: NATIPS til 1984 eller e-post: vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag