Carlsens selskap Play Magnus var en av fire norske bedrifter som ble presentert for William og Kate i gründerkollektivet MESH i Tordenskiolds gate i hovedstaden torsdag, og med i samtalen var administrerende direktør Kate Murphy.

– De spurte Magnus om hvordan han begynte med sjakk og hvilke fordeler sjakkspilling kan ha for utvikling av hjernen og evnen til å tenke strategisk. Det var der prins William omtalte seg selv som novise i sjakk, og Kate fleipet med at hun ikke har kommet lenger enn backgammon når det gjelder å spille strategispill, sier Murphy til NTB.

Kate, som er gravid i sjette måned, hadde i utgangspunktet ikke planlagt å delta på besøket, men ombestemte seg i siste liten.

– Jeg må si hun imponerte stort, hun skal jo føde om to måneder og sto på høye hæler. Men jeg tror dette var noe de begge veldig gjerne ville være med på. De hadde helt klart satt seg godt inn i hva de skulle presenteres for, og i tillegg klart å relatere det til sine interesseområder, som når de spurte hvordan sjakk kunne hjelpe barn og unge, sier Murphy

MESH ble grunnlagt i 2013 som et kollektiv for innovasjonsbedrifter og gründere, og har i dag 30 ansatte og 300 medlemmer.

– Vi var jo litt nervøse, men de har en unik evne til å få folk til å slappe av. Det er nok noe med den jordnære, ydmyke tonen, kombinert med at de virker så genuint interesserte. De gir utrolig godt inntrykk, sier Murphy.

(©NTB)