RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Rita Tvede Bartolomei/ Lindesnes Avis)

Katt spiddet gjennom hodet

Sist oppdatert:
Inge fant katten sin hengende i et tre - med en pinne gjennom hodet.

- Det er helt bestialsk å finne kjæledyret sitt drept på denne måten, sier katteeier Inge Bjelland (50) til Nettavisen.

Han og kona Bjørg hadde hatt katten Tassen i et og et halvt år. Mandag kveld var siste gang de så den grå gledessprederen i live.

- Jeg slapp ut Tassen så den skulle få luftet seg litt. To dager senere kom noen barn på døra og spurte om vi eide en grå katt, forteller Inge.

Hengende i en tråd
I Heggestien på Ime i Mandal fant han Tassen hengende i en nylontråd fra et tre. En pinne var stukket inn i munnen og ut gjennom nakken på katten.

- Det er helt uforståelig at noen kan gjøre noe sånt. De som står bak kan ikke ha medfølelse for noen. Det er helt grusomt, sier Bjørg.

Stien der katten ble funnet, blir mye brukt av elever på vei til og fra barne- og ungdomsskolen i byen. Ekteparet tror det er ungdommer som står bak. De har anmeldt kattedrapet til politiet.

- Jeg håper de får tak i dem som har gjort dette, slik at man får satt en stopper for slike grusomme handlinger. Når de er i stand til å gjøre slike ting med en katt – hva slags andre ting er de da i stand til å gjøre? sier Inge.

Skjøt på gravid katt
Det er ikke første gang katter har blitt mishandlet i området.

- For en stund tilbake ble en drektig katt skutt på med luftgevær i et nabofelt et par kilometer unna. Katten ble pint så mye at den måtte avlives, forteller Inge.

Tassen er den andre katten ekteparet fra Mandal mister. For noen år siden ble den forrige katten deres påkjørt slik at den døde.

Nå vil ikke ekteparet ha flere katter.

- Det tror jeg ikke vi orker flere, rett og slett, sier Inge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere