*Nettavisen* Nyheter.

Kattekos med døden til følge

Foto: Scanpix (Scanpix)

Kattene formerte seg alt for fort, og tok til slutt over huset.

Katteholdet hadde tatt overhånd. De var ikke vanskjøttet, men det hadde blitt for mange - nærmere 90, melder Glomdalen på nett. De nesten 90 kattene måtte til slutt ende sine dager hos veterinæren.

Distriktssjef for Mattilsynet, Hallvard Sommerseth fikk komme inn i huset der kattene bodde, og han roser eierne for godt samarbeid.

- Vi ser stadig at det er «snille gamle tanter» som tar til seg katter fordi de synes synd på dem. Så blir det flere, de formerer seg raskt. En katt går 52 dager før den får kattunger, og kullene er gjerne på seks til åtte kattunger. Da er det bare å regne sjøl, det blir raskt mange om ikke grep gjøres, sier Sommerseth til avisen.

Det er ikke første gangen Sommerseth har vært borti slike saker, der det ikke er snakk om vanskjøtsel, men at dyreholdet tar overhånd.

- Eierne har rett og slett mistet kontrollen på dyra, og de har formert seg fritt. De har fått nok mat og hadde det slik sett bra. Problemet var bare at de hadde blitt altfor mange. Eierne har brukt veldig mye penger på mat til dyra, men så kan det raskt tippe over å ende som en dyretragedie med mange vanskjøttede dyr, sier Sommerseth.

Katteeierne i Våler samarbeidet med Mattilsynet, og Sommerseth ber andre om å ta kontakt før det er for sent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.