*Nettavisen* Nyheter.

Katten «Lucky» satt fast i pipa

Foto: (Ringblad/Eli Bondlid)

Ble sittende fast, helt hjelpeløs, i en seks meter dyp skorstein.

09.01.12 21:25

- Katten hadde sklidd ned det glatte taket flere ganger og havnet i takrenna, sier brannmann Kjetil Engelstad til Ringblad.

Da brannvesenet kom fram, hadde katten kommet seg opp på mønet. Men den ville ikke komme bort til kurven på stigebilen. Den hoppet i stedet ned på taket til Fossveien 1. De to dyrekjære brannmennene Engelstad og kollega Knut Fodnæs flyttet stigebilen etter.

- Men da vi kom opp på taket, fant vi ingen katt, forteller Engelstad.

Tre timers redningsaksjon

Plutselig hørte de svak mjauing, og oppdaget at katten satt fast – seks meter nede i en dyp skorstein, som det heldigvis ikke var fyr i. Langt der nede i mørket satt en svart katt, som ikke ble mindre svart av all soten.

- Det lot seg ikke gjøre å få katten ut gjennom feieluke eller røykrør, sier Engelstad. Brannmennene som er handy, laget en liten plattform som de senket ned i skorsteinen.

- Katten slapp taket i pipeveggene og hoppet over på plattformen, sier Engelstad. Etter tre timers redningsaksjon, fikk de dyktige brannmenne katten trygt opp.

Et midlertidig hjem

- Vi kunne konstatere at katten var uskadd, sier Engelstad. Han puttet raskt katten på innsiden av jakka si for å gi den varme og omsorg. Katten ble senere overlevert politiet. Løsgjengeren måtte tilbringe noen timer «på vann og brød» i fyllearresten.

Da ingen eier meldte seg i helgen, tok Engelstad katten med seg hjem. Der fikk den en velfortjent dusj. De kjøpte inn tunfisk på boks, som gikk ned på høykant og kattedo og sand. Like før jul flyttet Kjetil og samboer Kari-Anne Bråthen inn i Sagaveien 8.

Inntil videre har katten nå fått et nytt hjem, hjemme hos sin redningsmann og brannmann, Kjetil Engelstad og Kari-Anne Bråthen.

Det var lørdag i tolvtiden brannvesenet fikk melding om katten.

Les flere nyheter fra Ringerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.