RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keiko kan få minnesmerke

Sist oppdatert:
Den verdenskjente spekkhoggeren Keiko kan få et minnesmerke i Halsa kommune. Ordføreren synes det er en god idé.

- Det er ikke umulig at vi vil sette opp et minnesmerke. Hvis Keiko-teamet synes det er en god ide, vil vi være med på det, sier ordfører Margrete Seter i Halsa kommune i Møre og Romsdal til TV 2 Nettavisen.

Gravlagt i stillhet
Keiko ble natt til mandag gravlagt i all hemmelighet ved Taknesbukta, etter at han døde fredag. Det var stiftelsen Free Willy-Keiko Foundation som ønsket at Keiko skulle begraves på land, og ikke slepes ut på åpent hav for å senkes slik man vanligvis gjør med døde hvaler.

HTML EMBED
- Jeg synes det var en god avgjørelse at det ble gjort på den måten. Bilder av et hvalkadaver som har vært Keiko hadde ikke vært noen sak for verdenspressen, sier Seter.

- Mistet trekkplaster
Halsa-ordføreren legger ikke skjul på at hun synes det er trist at verdenskjendisen Keiko har gått bort.

- Det var jo på måte en innbygger som vi hadde håpet på å beholde i mange år fremover. Vi har tapt et trekkplaster, det er beklagelig, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Folk har valfartet til Halsa kommune for å se Keiko.Spekkhoggeren har langt i fra vært sky.
Folk har valfartet til Halsa kommune for å se Keiko.Spekkhoggeren har langt i fra vært sky.

Etter at Keiko kom til Taknesbukta på Nordmøre høsten 2002, har kommunen blitt kjent over hele verden. Den tidligere stjernen fra filmene "Free Willy” har nemlig veldig mange internasjonale fans.

- Det er ganske spesielt. Keiko har satt oss på kartet verden over. Vi har aldri hatt noen lignende kjendis her i kommunen. Det er antageligvis verdens mest kjente dyr som har gått bort, sier Seter. Hun sier at Keikos tilstedeværelse har skapt liv og røre i den lille kommunen på Nordmøre.

Keiko-kommunen
Folk har valfartet til kommunen for å se hvalen svømme rundt ved Taknesbukta, og dermed har spekkhoggeren også gitt gode kroner til kommunekassa.

Verdenskjendisen Keiko ble27 år gammel, og er nå gravlagt på norsk jord.
Verdenskjendisen Keiko ble27 år gammel, og er nå gravlagt på norsk jord.

- Men at hele bygda sørger, slik enkelte medier har skrevet, det er ikke sant. Vi bor på landsbygda i Norge og ser forskjellig på dyr og mennesker, presiserer ordføreren, før hun stolt legger til:

- Vi er blitt Keiko-kommunen!

- Ville det ikke da være en ide å få Keiko inn i kommunevåpenet?

- Det har jeg ikke tenkt på. Det kunne vært en god ide dersom Keiko hadde levd videre, men det vil ikke skje nå etter hans død, ler ordføreren.

Ble 27 år gammel
Keiko ble 27 år gammel, og døde en naturlig død. Alderen er ifølge VG høy for en spekkhogger som har levd 15 år i fangeskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere