RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keiseren bergtatt av Kollen

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Da keiser Akihiti fikk se utsikten fra statsministerens kontor, var han mest opptatt av Holmenkollen og det nye operabygget.

Tirsdagens haglbyger var avløst av godvær da keiser Akihito kom til regjeringsbygget onsdag.

Se gratis video her

- Vi snakket om kultur, sport og Japan og Norge som to fredselskende nasjoner og som deltakere i fredsbevarende prosesser, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen etter det halvtimes lange møtet med keiseren.

I tillegg til fredprosessene i Sri Lanka og Midtøsten, var keiser Akihito opptatt av sport.

- Da han så utsikten, var han opptatt av både Holmenkollen og det nye operabygget. Mange kjente japanere har hoppet i Holmekollen, sier Bondevik.

Keiseren kom til regjeringsbygget fra kransenedleggelse på Akershus sammen kronprins Haakon. Etterpå reiste han videre til Kantarellen bo- og rehabilteringssenter på Mortensrud.

Bondevik beskriver Akihito som en varm person.

- Han er en veldig vennlig person. Han utstråler majestetisk verdighet, samtidig er han en samtalepartner som får folk som meg i dag til å føle seg hjemme, sier Bondevik.

Etter besøket på Mortensrud, skal keiserparet spise lunsj på Akershus Slott. Torsdag reiser keiserparet til Trondheim, der de blant annet skal besøke Nidarosdomen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere