RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kenneth ble lam etter blind vold

Foto: Bergensavisen
Sist oppdatert:
Den rumenske gjerningsmannen får redusert straff.

Kenneth Veland ble brutalt ranet og overfalt på en bytur natt til 12. juli 2009. Han ble forlatt av sin rumenske voldsmann med forferdelige skader.

I Bergen tingrett ble rumeneren dømt til syv års fengsel. Men nå har Glating lagmannsrett redudert straffen, skriver Bergensavisen.

Det var natt til søndag 12. juli 2009 at Kenneth Veland ble overfalt på vei til nattbussen fra et utested i Bergen sentrum.

Husker ingenting
Ved Bergen Storsenter ble han utsatt for grov vold, samt frastjålet mobil, lommebok og nøkler. Skadene ble fatale. 31-åringen ble lam i høyre side av kroppen. Kjeven ble brukket på flere plasser, mens tennene ble skråstilte.

- Jeg husker ingenting fra det som skjedde. Det siste jeg husker var at jeg var på byen. Så er det helt svart frem til jeg kom hit til Haukeland, har Veland uttalt til BA.

- Hvorfor gikk jeg ikke en annen vei? Hvorfor akkurat meg? Hvorfor holdt jeg meg ikke hjemme den kvelden?

Faren har også reagert sterkt mot voldsbruken.

- Det er for jævlig. Jeg fatter ikke hvorfor de måtte gå så hardt til verks. Hva er det godt for å slå ham halvt i hjel, har faren Leon Veland sagt til BA .

I den ferske dommen fra Gulating lagmannsrett mot 29-åringen fra Romania, heter det:

Anket dommen
«Veland ble påført flere brudd i øyenhulene, underkjevebenet og overkjeven, samt brist i venstre indre halspulsåre, med utvikling av blodpropper slik at venstre midtre hjernepulsåre ble tilstoppet hvilket forårsaket hjerneinfarkt i venstre storhjernehalvdel. Veland fikk varig hjerneskade, lammelser i høyre kroppshalvdel og sterkt svekket berøringssans...som følge av volden.»

Rumeneren anket straffeutmålingen på syv års fengsel fra Bergen tingrett. Samtidig anket Veland erstatningsbeløpet på 200 000 kroner.

Begge to fikk medhold.

Gulating lagmannsrett tilkjente Veland 50 000 kroner ekstra og rumeneren fikk senket straffen sin til seks år og seks måneder.

Lagmannsretten mente at tingrettens straffemåling «er således blitt noe for streng i forhold til rettspraksis».

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere