*Nettavisen* Nyheter.

Kenneth Sivertsen døde julaften

Foto: (Scanpix)

Artisten Kenneth Sivertsen er død, 45 år gammel. Det bekrefter familien overfor TV 2 Nyhetene.

25.12.06 11:53

(SIDE2): Kenneth Sivertsen sovnet stille inn ved 13-tiden søndag, med familien til stede på Haukeland universitetssykehus. Dette bekrefter også Helse Bergen søndag kveld.

- Vi bekrefter at Kenneth Sivertsen døde i dag. Familien ber nå om ro, sier Mona Høgli ved Helse Bergen til Nettavisen.

Tre hjerneblødninger
I mars 2005 falt han om på kaia i Haugesund, og fikk da hjerneblødning. Deler av hodeskallen hans ble fjernet på grunn av blodansamlinger, og er siden operert inn igjen.

I vår var han på rehabilitering i tre måneder i Volda. Etter sommerferie hjemme på Bømlo, dro han til Bergen for å fortsette behandlingen. Like etter ble Sivertsen nok en gang alvorlig syk.

- Kenneth ramlet på badet og ble umiddelbart sendt på sykehus. Han hadde fått en ny hjerneblødning, fortalte familiens talsmann Frank Ole Olsen til VG.

Den foreløpig siste hjerneblødningen rammet for åtte uker siden. Det var hans tredje hjerneblødning på fem måneder.

Han fikk den siste tiden behandling på Nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus. Tidligere denne uka skrev Nettavisen at tilstanden hans var forverret. Julaften døde han etter lang tids sykeleie.

Multikunstner
Sivertsen, som ble født 6. januar 1961 på Mosterhamn i Bømlo kommune, har vært omtalt som en av Norges beste komponister.

Han har også hatt suksess som pop- og jazzmusiker, komiker og revyartist. Allerede som 23-åring fikk han i 1984 framført sin første symfoni av Oslo Filharmoniske Orkester.

I juli i fjor fortalte Sivertsen i et intervju med VG, om frustrasjonen ved at fingeren ikke lenger går like raskt over gitarstrengene.

- Jeg spiller jo, men ikke slik som før. Av og til vil jeg bare knuse gitaren i gulvet så flisene fyker, sa han.

Han har gitt ut 14 plater. I tillegg produserte han blant annet albumet «Mi Haugtussa» fra 1995 der hans tidligere kjæreste Herborg Kråkevik sang.

I november i år, ble det holdt tre fullsatte hyllestkonsert i Bømlo kulturhus til ære for Sivertsen. Under konsertenen "Draumespor", oppkalt etter en av hans plater, ble det bare fremført musikk skrevet av Sivertsen.

«Konserten viser at Sivertsen sin musikk ikke lar seg sette i bås,» skrev avisa Sunnhordland etter den første konserten, der reportoaret gikk fra viser og jazz til korpsmusikk, symfoniar og ballett.

Sivertsen var da så syk at han ikke fikk oppleve hyllesten på nært hold.

Etter planen blir det holdt ekstrakonsert 2. juledag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.