RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker avgiftene

Sist oppdatert:
Byrådet i Oslo, som før valget angrep Ap og SV fordi de ville innføre eiendomsskatt, vil nå øke flere avgifter betraktelig. Byrådet vil blant annet gjeninnføre piggdekkavgiften.

Byrådet i Oslo, som før valget angrep Ap og SV fordi de ville innføre eiendomsskatt, vil å øke flere avgifter betraktelig. Byrådet vil blant annet gjeninnføre piggdekkavgiften.

Byrådet med finansbyråd André Støylen (Høyre) i spissen la i dag la fram 2004-budsjettet for Oslo. Nå er det klart at Høyre, Venstre og KrF vil øke flere forskjellige skatter og avgifter, blant annet piggdekkavgiften som kommunen fjernet i 2001.

Byrådet vil også øke husholdningsavgiften med 16,5 prosent, avgiftene for vann og avløp med 13,2 prosent. Det skal også bli dyrere å parkere, parkeringsavgiftene øker med 3,2 prosent.

Kritiserte eiendomsskatten
De siste dagene før valget kjørte Høyre hardt på at Ap og SV vil innføre eiendomsskatt i kommunen, og partiet la ut en kalkulator der velgerne kunne regne ut hvor mye skatten ville øke. Ap og SV reagerte hardt, og hevdet at kalkulatoren ikke regnet riktig.

Valgkampen i Oslo ble svært jevn. De borgerlige partiene vant til slutt valget etter at Venstre fikk ett ekstra mandat. Dette mandatet ga de borgerlige partiene et flertall på 30 av de 59 bystyreplassene.

Frir til FrP
Det er ennå ikke avgjort hvem som skal sitte i byrådet de neste fire årene. Byrådsleder Erling Lae (Høyre) er fast bestemt på å danne flertall for budsjettet sammen med Fremskrittspartiet. Venstre og KrF har på sin side sagt at det ikke er på tale å sitte i byråd med Frp.

Les også:

Mot masseoppsigelser i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere