RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker grunnbeløpet

Sist oppdatert:
Det er enighet om økning i grunnbeløpet.

I trygdedrøftingene har man tirsdag blitt enige om en regulering av grunnbeløpet i folketrygden fra 60 699 kroner til 62 892 kroner. Økningen er på 2 193 kroner og gjelder fra 1. mai i år.

Alderspensjonistene og andre som får regulert sine ytelser gjennom grunnbeløpet, får med dette en inntektsøkning på 3,5 prosent fra 2005 til 2006.

Dette innebærer en utvikling på linje med gjennomsnittet for lønnstakerne, slik Regjeringen har anslått lønnsveksten i revidert nasjonalbudsjett. Reguleringen følger de retningslinjene som Stortinget vedtok i 2003. Regjeringen vil nå legge forslaget til regulering fram for Stortinget.

- Jeg er svært fornøyd med at vi har kommet fram til enighet med samtlige organisasjoner om forslag til regulering av pensjonene i folketrygden, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Drøftingsordningen om reguleringen av grunnbeløpet som tidligere omfattet Norsk Pensjonistforbund, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og LO, er fra i år utvidet med Unio, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Akademikerne og Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO).

Etter forslag til ny regulering vil minstepensjonene i folketrygden bli 112 788 kroner for enslige, og 206 712 kroner for ektepar og samboende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere