RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappede barn funnet

Sist oppdatert:
En kvinne er pågrepet av politiet etter at hun bortførte sine egne barn i Bodø søndag. Barna er i god behold.

På bakgrunn av tips fra publikum kunne politiet mandag pågripe kvinnen på et krisesenter. Barna er tatt hånd om av barnevernet.

Moren og hennes mannlige venn er siktet for kidnapping av kvinnens to barn i Bodø. De to og barna ble etterlyst over hele Schengen-området.

Den åtte år gamle gutten og hans 14 år gamle halvsøster var på besøk hos mormoren deres i Bodø da moren hentet barna. Først da faren til åtteåringen kom for å hente gutten ble politiet varslet om forsvinningen.

- Vi har grunn til å tro at moren fikk hjelp av en annen person. Vi etterforsker saken nå først og fremst for å finne ut hvor barna er og for å ta hånd om dem, sier politiadvokat Bjarte Walla ved Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Mannen som også er siktet i saken skal være morens venn.

- Vi har spor og opplysninger å jobbe ut fra, men av etterforskningstaktisk grunner ønsker vi ikke å gå ut med det, sier han.

Moren ble fratatt omsorgen for barna for cirka to år siden på grunn av omsorgssvikt. I to rettssaker fikk faren omsorgen for sin sønn, mens kvinnens datter ble plassert i fosterhjem.

- Far til gutten er selvfølgelig svært engstelig over det som har skjedd, og har fortløpende kontakt med politiet. Han opplever en usikkerhet rundt barnas sikkerhet uten at han ønsker å gå i detalj, men det er ikke uten grunn at hun er blitt vurdert ikke skikket til å ha barna og at barnevernet fremmet krav om omsorgssvikt, sier farens advokat Roald Angell til TV 2 Nettavisen.

Politiadvokat Walla sier til TV 2 Nettavisen at politiet ikke vurderer at barna er i noen umiddelbar fare.

- Vi har ingen holdepunkter for å tro at barna er i noen umiddelbar fare. Vi har heller ingen indikasjoner på at det er brukt makt eller tvang, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere