RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappet feil person

FANGET: I en hytte ved Åsland pukkverk (bildet) ble kvinnen holdt fanget.
FANGET: I en hytte ved Åsland pukkverk (bildet) ble kvinnen holdt fanget. Foto: 1881.no
Sist oppdatert:
Mannen var ikke hjemme, så kidnapperne tok kona istedenfor.

(iOslo.no) Det var den 5. februar i fjor at tre menn bortførte en kvinne fra sin leilighet, ved å utgi seg for å være politi. I nesten tolv timer, en hel natt, ble hun holdt fanget på en hytte i Oslo, mens gjerningsmennene prøvde å få ut 2,5 millioner kroner i løsepenger for henne.

Nå er tre menn dømt i Oslo tingrett for frihetsberøvelse, eller medvirkning til dette.

41- åringen, som sto som hovedtiltalt, fikk med seg to andre menn for å kidnappe en tidligere kriminell samarbeidspartner. Da de kom til hans hjem for å kidnappe ham, var han imidlertid ikke hjemme. Dermed tok de kona hans istedenfor.

De forklarte henne at de tilhørte en spesialavdeling i narkotikapolitiet, og at ektefellen hennes var mistenkt i en sak. Fra bilen ble hun båret gjennom snøen til en hytte ved Åsland pukkverk, hvor hun ble plassert på en brisk, ifølge dommen som nå er avsagt i Oslo tingrett.

Etter å ha plassert kvinnen trygt i hytta, og gitt henne varmere klær, ringte mennene etter ektefellens bror. Minst en gang ba de om 2,5 millioner kroner, men summene varierte noe.

Broren ga imidlertid ikke etter, og kontaktet politiet istedenfor. Det skjønte de tre kidnapperne, og ga opp bortførelsen. Dermed stakk de selv, etter å ha løsnet håndjernene til den kidnappede kvinnen.

Hun kom seg løs, fulgte fotsporene ned til pukkverket og ble tatt hånd om av politiet.

Hun har senere forklart at hun trodde hun ble tatt med av ekte politi, helt til hun ikke fikk gå på do på hytta.

Etter bortføringen ble 41-åringen dømt til fengsel i ett år og to måneder, mens en av de medtiltalte fikk ti måneders fengsel. Retten mente at tredjemann som var med på bortføringen ikke visste om planene, og han fikk dermed en god del mildere straff. 120 dagers fengsel fikk han for medvirkning til kidnapping.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere