RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappet og voldtok eks-en

Kvinnen ble kidnappet, voldtatt og tvunget til å vaske på hytta med en tannbørste. Nå har voldsmannen fått skjerpet straff.

Lagmannsretten skjerpet straffen for den 45 år gamle voldsmannen fra Østfold.

I 10 timer i september 2005 ble kvinnen voldtatt og holdt fanget i hytta til sin eks-kjæreste før hun greide å rømme.

Inne i hytta ble hun tvunget til å spise fire Paracet og kle av seg på overkroppen. Så ble hun beordret opp på en stol, og tvunget til å pusse taklistene i hytta med en tannbørste.

Etter å ha blitt nedverdiget seksuelt, ble kvinnen voldtatt i en seng, før hun på natten greide å rømme.

Les også: Kidnappet og voldtatt

I januar 2006 ble mannen i Moss tingrett dømt til tre år og tre måneders fengsel for voldtekt, kidnapping, trusler, vold og brudd på våpenloven. Mannen anket de fleste av forholdene han ble dømt for, men Borgarting lagmannsrett fant ingen formildende omstendigheter.

Lagmannsretten mener fem års fengsel ville være en passende straff for alle de forhold som dommen i Moss tingrett omfatter. Men ettersom mannen allerede har sonet ni måneder, fastsettes tilleggsstraffen til fire år og tre måneders fengsel.

Lagmannsretten dømmer mannen til å betale sin ekskjæreste 130.000 kroner i oppreisning. Dette er 30.000 kroner mer enn de 100.000 kronene som normalt gis ved voldtekt, og som Moss tingrett fastsatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere