RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Killengreen beklager liste-rot

Sist oppdatert:
Politidirektør Ingrid Killengreen legger seg tirsdag flat for kritikken om store feil i listen over savnede nordmenn etter katastrofen i Asia.

Politidirektøren ber i en pressemelding tirsdag kveld om forståelse for at politiet gikk ut med listene til tross for at de antok det fantes feil på listen.

- Det er uvanlig at politiet går ut med en liste over savnede personer som vi antar kan inneholde feil. Når det likevel ble gjort, var det fordi hensynet til arbeidet med å få oversikt over de savnede veide tyngst, opplyser Killengreen.

Politidirektøren forstår at personer som var feilaktig oppført på listene og deres pårørende opplevde dette som belastende.

- Vi beklager det, heter det i pressemeldingen fra politidirektøren.

Politidirektøren har tidligere tirsdag forklart at dataproblemer førte til at politidistriktene ikke fikk sjekket opplysningene i savnet-listen i god nok tid før den ble offentliggjort.

Lokalt politi uttrykte frustrasjon over at de fikk lista like før den ble offentliggjort og at de derfor ikke fikk tid til å sjekke om den stemte. Lederen for Norges lensmanns- og politilederlag sa det var avdekket en systemfeil i politi- og lensmannsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere