Kindervåg velkommen av fylkeslederen

Helge Kindervåg er velkommen tilbake i KrF av fylkesleder Kari Austerheim Silde i Rogaland. I kveld avgjør lokallaget om Kindervåg kommer tilbake i partiet etter sextrakassering-saken.

18.08.03 15:01

- Jeg synes Hå KrF og Helge Kindervåg har taklet denne saken veldig godt. Jeg har gitt Kindervåg ros for den ryddige og kloke måten han opptrådte på da denne saken kom opp. Slik jeg har fått referert saken fra politiet er denne ute av verden, sier en svært munter Kari Austerheim Silde til TV 2 Nettavisen mandag.

Fylkeslederen mener det er prisverdig av Kindervåg at han informerte lokallaget sitt om de faktiske forhold i saken, og at han og lokallaget deretter besluttet at Kindervåg skulle tre ut av vervet.

Avgjøres mandag

Mandag kveld avgjør Hå KrF om Helge Kindervåg skal tilbake som lokallagsleder etter at han ble anmeldt og fikk en straffereaksjon for sextrakassering. Kindervåg innrømmet at det hadde vært en ”episode” mellom ham og en kvinne i 2001. Saken endte med påtaleunnlatelse – det vil si at påtalemyndigheten mener det skjedde en straffbar handling, men at man ikke ønsker å forfølge dette videre.

- Etter den forklaringen jeg har fått, er det ingenting i vårt reglement som tilsier at han ikke kan komme tilbake til KrF, sier Austerheim Silde.

Fokus på valgkampen

Hun håper at partiet nå kan legge de to sexsakene bak seg og konsentrere seg om valgkampen.

- Vi har kommet godt i gang med valgkampen. Nå har partiet sentralt hevet rusbrusen til en valgkampsak. Dette er bra for lokallagene, for spørsmålet om rusbrusen skal være i butikkhyllene er noe som avgjøres lokalt, sier Austerheim Silde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.