RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirke får ikke fjerne sagmugg

Sist oppdatert:
Kirkevergen griper til kraftuttrykk etter at Riksantikvaren nekter Idd kirke i Halden å fjerne sagmugg, til tross for at den er brannfarlig.

- Som kirkeverge holder jeg gjerne tann for tunge. Men i denne saken må jeg har lov til å bruke en karakteristikk: Hull i hodet!, sier kirkeverge Roger Skauge til Halden Arbeiderblad (HA).

Helt siden 1997 har brannvesenet krevd at sagmuggen på loftet byttes ut med brannhemmende isolasjon fordi det kan være brannfarlig.

- Isolasjon med sagflis er brannteknisk svært uheldig. Det bidrar til større fare for antenning og raskere utvikling av en eventuell brann. Idd kirke har en beliggenhet som krever en innsatstid på 10 - 12 minutter og det er svært viktig for oss i en aksjon å forhindre gjennombrenning av etasjeskillet, sier branninspektør Knut Wahlstrøm i sin rapport ifølge HA.

Kirken risikerer nå å bli stengt.

Harald Ibenholdt hos Riksantikvaren sier til avisen at «Vi mener at sagmuggen ikke nødvendigvis utgjør noen ekstra brannrisiko. Den vil først bli antent dersom en brann bryter igjennom etasjeskillet», men sier at de skal se på saken på nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere