*Nettavisen* Nyheter.

Kirke nedgriset med blod

Veggene på Gjerpen kirke i Skien ble natt til søndag tilgriset med blod. Politiet utelukker ikke at satanister kan stå bak.

07.03.05 14:33

- Vi regner med at væsken er blod, men vi kan foreløpig ikke si hva slags blod, sier politioverbetjent Svein Nøklegård ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Politiet i Telemark har foreløpig ingen mistenkte i saken. Han ser ikke bort ifra at personer med tilknytning til et satanistisk miljø kan stå bak.

- Det kan vi ikke utelukke, sier Nøklegård.

Soknepresten reagerer med avsky på hærverket.

- Dette er helt forferdelig. Handlingen er feig og nedrig, sier sokneprest Thor Egil Abrahamsen til avisa Varden. Han ble møtt av en blodstenket kirke søndag. Blodet er slått oppover veggen, langs kanten av kirken, på takrenner og på trappen.

Prøver av blodet er nå sendt til analyse ved Rettsmedisinsk institutt.

- Vi mottok melding klokka 01.08 om at det var begått skadeverk på Gjerpen kirke, opplyser operasjonsleder Torbjørn Tangen ved Telemark politidistrikt ifølge Varden.

Gjerpen kirke er også tidligere rammet av skadeverk. Natt til 13.november 2003 - kort tid etter 850 års jubileet for kirken, tok to menn seg inn i kirken og tente på. Begge ble pågrepet og én dømt. Skadene etter brannen beløp seg til 15 millioner kroner.

I fjor sommer var kirken utsatt for innbrudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.