RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirke viser naken kvinne i boks

Sist oppdatert:
En boks med tittehull, en kø av menn og en naken kvinne. Kunstnere tar sterke virkemidler i bruk for å fokusere på menneskehandel i Oslo domkirke søndag.

Etter gudstjenesten søndag kan kirkegjengere i Oslo oppleve uvanlige synsinntrykk i domkirken. To skuespillerle og 23 aktører fra Kirkens Nødhjelp ønsker å sette fokus på menneskehandel, den tredje største illegale handel etter våpen og narkotika. Det skjer gjennom en performance-utstilling.

Performance-debut
Det er første gang vi har inngått et samarbeid med performance-kunstnere. Menneskehandel er et vanskelig tema å snakke om, men denne utstillingen skal snakke til hjerte og mage, sier Marianne Preus Jacobsen, informasjonskonsulent i Kirkens Nødhjelp til TV 2 Nettavisen. Det er teatergruppa Vannverket saXe.johnSdatter som står bak performance-utstillingen.

Stopp menneskehandelen er også tema for årets fasteaksjon i regi av Kirkens Nødhjelp 15. mars. Da blir det dør-til-dør aksjon over hele landet.

- Sterke virkemidler
- Jeg har ikke noe imot at det brukes sterke virkemidler for å belyse et problem andre møter og vi trenger å vite om. Menneskehandel foregår også i Oslo. Det brettes ut for oss i rettsapparatet, sier fungerende Oslo-biskop Olav Dag Hauge til Aftenposten.

Tusjmerker kvinnekropp
På en av «holdeplassene» i performance-løypa, møter publikum en kasse med tittehull og naken kvinne inni, ifølge Aftenposten. Utenfor står en kø av menn som én etter én merker kvinnens kropp med tusj.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere