RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirkeklokke sprakk under høymesse

Da klokkene i Norderhov kirke ringte inn til høymesse, lød det plutselig som hammerslag mot en sinkbøtte.

Det ringer ikke lenger like vakkert fra kirkeklokkene i Ringerike. Den vakre klokkeklangen forandret seg brått i sommer da den 540 kilos store kirkeklokka i middelalderkirken Norderhov sprakk - rett før gudstjenesten.

Organist Audun-Frode Ringkjøbsatt satt ved orgelkrakken og øvde på salmene da det skjedde. Den mellomstore kirkeklokka i tårnet hadde sprukket på langs og på tvers. Til alt hell hadde den ikke sprukket enda mer. For da kunne den 540 kilo tunge klokka falt ned, skriver Ringerikes Blad.

- Det er den største sprekken jeg har sett, sier organisten til avisa. Trolig er det materialtretthet som er årsak til at støpegodsklokken revnet. Gjennom 200 år har den trofast gitt lyd fra seg i kirkesoknet. Den største klokka på 650 kilo sprakk under en begravelse i 1911 og er nå ikke i bruk, mens det er den minste av klokkene som alene får kalle inn til gudstjeneste inntil videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere