*Nettavisen* Nyheter.

Kirken frykter 06.06.06

Den mørke datoen 06.06.06 nærmer seg, og kirkene i Norge blir nå bedt om å skjerpe brannsikkerheten.

31.05.06 09:44

Det begynner å bli lenge siden bølgen av kirkebranner i Norge, men i USA og Canada har det vært flere tilfeller den siste tiden. For å feire Varg «Greven» Vikernes sin bursdag i februar, tente tre unge black metal-fans fyr på en 105 år gammel kirke i byen Minnedosa i Canada.

Nå har KA - Kirkelig arbeidsgiver og interesseorganisasjon - sendt ut en e-post til kirkelige fellesråd i Norge for å gjøre oppmerksom på mulig økt brannfare forbundet med datoen, som speiler tallet 666, skriver Vårt Land

Dyrets tall
Tallet til «Dyret i Åpenbaringen» blir tillagt stor symbolsk betydning i satanistiske kretser.

- Vi ønsker ikke å bidra til at det blir stor oppmerksomhet omkring dette, men gi signaler om en mulig risiko, sier avdelingssjef Øystein Dahle i KA til Vårt Land.

Helst ville han sett at datoen ble forbigått i stillhet, men innser at visse miljøer legger vekt på datoen som bare dukker opp hvert hundrede år.

I e-posten blir det blant annet oppfordret til å sørge for at søppeldunker, søppel og annet brennbart materiale er plassert i trygg avstand fra kirkebyggene, og at brennbar vegetasjon blir fjernet. KA oppfordrer også fellesrådene til å ta kontakt med politiet for eventuelle tiltak.

- Vi er obs
Det sier kirkeverge i Bergen, Gunnar Wik som har ansvaret for 32 kirkebygg.

- Vi vet selvsagt om fenomenet og at denne datoen har en viss magi. Så vi er oppmerksom, men satser på at dagen går over i stillhet.

- Men gjør dere noe spesielt med tanke på brannsikkerheten?
- Vi har et normalt godt tilsyn og gode brannanlegg i våre kirker så vi har sagt at det må være opp til hver enkelt menighet om de vil gjøre noe ekstra i form av vakthold eller andre ting. Fra før har vi Securitas som i flere år har hatt oppsyn med flere av krikene. Politi og brannvesen er også informert om den forestående datoen, sier Wik til iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag