Gå til sidens hovedinnhold

Kirken vil samarbeide med humanetikerne

Leder Thor Bjarne Bore i Kirkerådet sier han ønsker et samarbeid med Human-Etisk Forbund for styrke debatten om etiske spørsmål.

- Vi burde ha en del felles interesser av å fronte den etiske debatten ut fra ulike ståsteder. Vi kan gå sammen i ulike fora for å stimulere den etiske debatten. Både om personlige- og samfunnsspørsmål, sier Bore til TV 2 Nettavisen.

Bore sier dette i forbindelse med en kommentar til en 1. aprilspøk som Human-Etisk Forbund sendte ut onsdag. Der skrev forbundet at Den norske kirke nå «endelig» vil rydde opp i medlemsregisteret ved å gjennomføre en spørreundersøkelse blant alle nordmenn over 15 år.

- Faktumet er at kirken selv har ønsket seg en slik spørreundersøkelse, men departementet har ikke sett nødvendigheten av det. Vi blir gjerne med på en debatt om dette tema, men jeg synes ikke noe om at forbundet fronter det i en aprilspøk, sier Bore.

- Istedenfor å hakke løs på kirken på denne måten kan vi heller gå sammen og fronte temaer som vi er enige om, sier han.

- Men kan det ikke høres ut som en aprilspøk i seg selv at kirken og Human-Etisk Forbund skal samarbeide om etikk?

- Nei, det er det ikke. Vi er begge opptatt av etiske spørsmål og det skader ikke at vi kan samarbeide om dette i enkelte fora, sier Bore.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk