RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirketjener stjal kollekten

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Den 41 år gamle kvinnen har nå fått sparken fra Guds hus, og dømt for underslag.

I 2005 og 2006 var kvinnen ansatt som kirketjener i to kirker i Vestfold. Blant arbeidsoppgavene var å samle inn den såkalte kollekten, telle opp pengene og sette dem inn i banken. Jobben utnyttet hun til å forsyne seg av pengene som ble samlet inn i kirken.

Nordre Vestfold tingrett mener det er bevist at hun lettet kollekten seks ganger for til sammen 35.972 kroner. Retten mente også at hun sannsynligvis har tatt mer fra kollekten, men at dette ikke kan bevises, skriver tb.no.

Tingretten dømte også kvinnen for å ha svindlet til seg barnetrygd hun ikke hadde krav på. Kollekten begynte å forsvinne etter at folketrygden (dagens NAV) sluttet å betale ut barnetrygd. Kvinnen er dømt til å betale tilbake til sammen 153.000 til NAV og tidligere arbeidsgivere. I tillegg er hun dømt til 60 timers samfunnsstraff.

I retten fortalte hennes tidligere ektemann at han i disse årene reagerte på konas tilgang på kontanter. Flere ganger kom hun hjem med flere tusen kroner. Hun hadde også flere tusen i mynt i en skål i stua. Ektemannen trodde den gang at pengene kom fra misbruket av hans egne bankkort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere