*Nettavisen* Nyheter.

Kjærestegaranti anket til Markedsrådet

Kjærestegarantien "StudiebyEN" lovet trondheimsstudentene i vår er klaget inn på nytt, denne gang til Markedsrådet.

14.07.04 09:57

Trondheimsstudentene ble garantert intet mindre enn både forelskelse og kjæreste i løpet av studieårene i Trondheim. På grunn av begrepet "kjærestegaranti" ble StudiebyEN først klaget inn til Forbrukerombudet, og nå til Markedsrådet, skriver Adresseavisen.

StudiebyEN er et samarbeidsprosjekt der ulike aktører jobber sammen for å sette Trondheim som studentby på kartet.

- Min første reaksjon da jeg hørte om anken var: Du verden så mange muligheter vi har til å sysselsette byråkratiet, sier en noe oppgitt prosjektleder Tove Lill Karlsen.

Hun har forståelse for at klageren vil ha en prinsipiell sak om når man kan bruke garantibegrepet, men mener dette ikke er riktig type sak å teste det ut på.

- Du må gjøre en innsats selv, men det viser seg at alle som studerer noen år i Trondheim finner seg en kjæreste i løpet av studietiden, sa Karlsen til Adresseavisen da saken ble klaget inn for første gang tidligere i vår.

Saksbehandler Jens Thomas Thommesen i Forbrukerombudet ga den gang et noe utradisjonelt svarbrev til StudiebyEN. Over ni vers formidlet Thommesen at bruken av begrepet "kjærestegaranti" ikke er i strid med markedsføringsloven.

Reklamens budskap legger nemlig ikke opp til at det skal tolkes bokstavelig. Han oppfordret imidlertid til måtehold når det gjaldt slike fagre løfter.

Klageren fra Bergen har imidlertid hisset seg så kraftig opp over kjærestegarantien at han nå har anket Forbrukerombudets konklusjon inn for Markedsrådet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.