*Nettavisen* Nyheter.

Kjæresten meldte Skofterud savnet

Vibeke Skofterud ble meldt savnet klokken 01.00 natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

- Du er min store kjærlighet, skriver kjæresten til Vibeke Skofterud på Instagram søndag kveld.

29.07.18 23:21

Det var kjæresten til Vibeke Skofterud, Marit Stenshorne, som meldte henne savnet natt til søndag. Det forteller familiens talsperson, Pål Tømmerhoel til NRK.

– Familien ble varslet av kjæresten til Vibeke som også meldte henne savnet. Familien fikk beskjed om dødsfallet midt på dagen søndag. De fikk vite at det hadde vært en tragisk ulykke i skjærgården utenfor Arendal, sier Tømmerhoel.

Skofterud og Stenshorne skal ha feriert på hytta på Tromøya siden fredag. Etter det Tømmerhoel er kjent med var Skofterud på vei fra Arendal til hytta da ulykken fant sted. Han forteller at kjæresten har det svært tøft. Han kan ikke si noe om hvor Stenshorne var da ulykken skjedde.

- Men at en hyggelig sommerdag og en hyggelig ferie ender på verst tenkelig måte er jo helt ufattelig. Kjæresten har det veldig tøft, sier han til NRK.

Stenshorne la søndag kveld ut en melding til kjæresten på Instagram.

- Vibeke du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du gav meg så mye positivitet, takknemmelighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg, skriver hun.

Lørdag kveld la Skofterud to Instagram story-klipp. Den første viser en smilende Skofterud sammen med kjæresten som kjører vannskuter på vei til Pollen i Arendal sentrum. Det andre klippet viser de to overvære en konsert under festivalen Canal Street.

Her er et bilde som ble lagt ut av Skofterud på Instagram 30. juni i år:

Når Skofterud forlot Arendal sentrum på er uklart. Det skal ikke være noe som tyder på at det var andre på vannskuteren da ulykken skjedde.

Det var da Skofterud ikke kom tilbake til familiehytta til kjæresten, at Stenshorne meldte Skofterud savnet, klokken 01.00.

Ifølge en lokal hytteeier NTB har snakket med skal det ha vært usedvanlig dårlig vær og sikt ved ulykkesstedet lørdag kveld.

Klokken 11.30 søndag ble Skofterud funnet død rett ved siden av vannskuteren, oppå land, på den lille øya St. Helena i Hovekilen.

Til NRK forteller Bård Austad i Agder Politidistrikt at det kan ta flere uker før de har svar på hva som forårsaket ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag