Gå til sidens hovedinnhold

Kjæresten fikk fire uker

21-åringen som er siktet for forsettlig drap på Lise Joanni Johansson (18), er varetektsfengslet for fire uker.

Det får TV 2 Nettavisen opplyst av politiadvokat Tor Henning Knutsen ved Oslo politidistrikt.

21-åringen ble tirsdag ettermiddag varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll, hvorav de to første ukene blir i full isolasjon.

Avlyste fengslingsmøte
Et stort oppbud med pressefolk møtte ved Oslo tinghus klokken 15 da fengslingsmøtet var satt opp. Etter femten minutter møtte dommerfullmektig Ole Kristian Bjørnstad pressekorpset i døren til rettslokalet pg informerte om at fengslingsmøtet var avlyst.

- Den siktede har godtatt varetektsfengsling. Varetektsfengslingen blir dermed en ren kontorforretning, sa Bjørnstad.

Nekter straffeskyld
21-åringens forsvarer, Hanna Fossen Blom, sier til TV 2 Nettavisen at hennes klient samtykket i varetektfengsling fordi han ser at politiet har et behov for å etterforske så tidlig i prosessen.

- Han ønsker å samarbeide med politiet for å få klarert seg selv så raskt som mulig ut av saken. Han erkjenner ikke straffeskyld og fastholder sin tidligere forklaring, sier Blom.

Overført til varetekt
21-åringen, som er norsk statsborger, med irakisk opprinnelse, er siktet for forsettelig drap. Etter hendelsen søndag har kjæresten vært innlagt ved en psykiatrisk institusjon.

Tirsdag ettermiddag ble den siktede utskrevet fra sykehus og er nå i politiets varetekt.

- Vi har ikke avhørt mannen noe utover det første avhøret som ble gjort søndag. Vi har dermed ikke fått konfrontere han med siktelsen, men han er kjent med den, sier politiadvokat Knutsen til TV 2 Nettavisen.

Politiet håper på å få avhøre 21-åringen så snart som mulig.

- Vi er klar for avhør når som helst. Tidspunktet beror på når han er villig til å la seg avhøre. Vi håper på at det kan skje denne uken, fortrinnsvis i morgen eller torsdag, sier Knutsen.

Tror ikke kjæresten snakker sant
Det var kjæresten selv som varslet politiet om drapet natt til søndag. Han forklarte i politiavhør at en ukjent person med finnlandshette tok seg inn gjennom vinduet i leiligheten han og Lise Joanni Johansson oppholdt seg. Inntrengeren skal ifølge 21-åringen ha avfyrt ett skudd mot hodet på Lise. Denne teorien fester politiet ingen lit til.

- Vi har grunn til å mistenke kjæresten for å ha utført drapet på grunnlag av vitneobservasjoner og tekniske funn på åstedet, sier Knutsen.

- Tror dere flere kan være involvert i drapet?

- For øyeblikket er det kun 21-åringen vi har grunn til å mistenke for drapet. Men vi er fremdeles ganske tidlig i etterforskningen, så vi utelukker ikke at det kan være flere involvert, sier Knutsen til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot