RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HAUGASTØL: Mange fikk et ufrivillig opphold i påskeferden onsdag ettermiddag da åtte biler kolliderte på riksvei 7 over Hardangervidda. Bildet er fra parkeringsplassen på Haugastøl.
HAUGASTØL: Mange fikk et ufrivillig opphold i påskeferden onsdag ettermiddag da åtte biler kolliderte på riksvei 7 over Hardangervidda. Bildet er fra parkeringsplassen på Haugastøl. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Kjedekollisjon på Hardangervidda - åtte biler innblandet

Sist oppdatert:
Tre timers ventetid fra begge sider, melder Statens vegvesen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var god sikt, men plutselig kom det en snøfokk. Da vi kom ut sto bilene på kryss og tvers, forteller Joachim Egenberg til Bergensavisen. Han var en av mange som ble innblandet i kjedekollisjonen på riksvei 7 over Hardangervidda onsdag ettermiddag.

SISTE: Det er onsdag kveld kolonnekjøring på grunn av uvær på riksvei 7 over Hardangevidda. Statens vegvesen melder klokka 18.30 at det er tre timers ventetid fra begge sider for å komme seg over fjellet, ifølge NRK.

Åtte biler med i alt 20 personer er innblandet i kollisjonen. Nødetatene rykket ut til stedet. Ingen personer ble skadet etter kjedekollisjonen, melder Buskerud politidistrikt.

Egenberg, som var på vei hjem til Bergen, forteller at de hadde ventet i to timer ved Haugastøl for å bli med i kolonnen. Etter 10-12 minutter gikk det galt.

- I begynnelsen var det ganske heftig. Folk løp rundt, og bilene sto over alt, forteller han.

Selv kom han borti bilen foran, mens to biler kjørte inn i hans bil bakfra. Bagasjerommet var knust.

Folk blir kjørt fra stedet i maxitaxi, opplyser politiet på Twitter klokka 16.16. De skadde bilene blir tatt hånd om av Viking og kjørt til en parkeringsplass i nærheten.

Politiet meldte klokka 15.43 at veien var stengt etter kjedekollisjonen.

- Håper på snarlig åpning av riksvei 7, lyder meldingen klokka 16.34.

Les også: Slik slipper du påskekøen

 Få de siste oppdateringene om trafikken her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere