RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjedelig ambassade-vakthold

Vaktholdet av USAs og Israels ambassader i Oslo sluker en stor del av Oslo-politiets ressurser. Nå viser en undersøkelse at arbeidet også medfører en stor arbeidsmiljømessig belastning.

Det er hovedvernombud for Oslo politidistrikt, Astri Johanne Holm, som i siste nummer av internbladet "OP Magasin" setter et kritisk søkelys på vaktholdet av ambassadene.

Vurderer å slutte

- Totalt har nesten tjue personer søkt seg bort fra jobben. Ambassadevaktholdet oppgis å være en av årsakene. Andre forteller at de mer eller mindre daglig tenker på å slutte, sier Holm til Dagsavisen.

Tre år

I snart tre år har Oslo politidistrikt sørget for væpnet vakthold ved USAs og Israels ambassader, skriver avisen. 17 polititjenestemenn og -kvinner fra ordenstjenesten ved Sentrum politistasjon og Majorstua politistasjon skifter på å utføre dette oppdraget i løpet av et døgn.

Føler apati

- Jeg snakket med en av tjenestemennene i forrige uke. Han kunne fortelle at sju av de åtte siste vaktene ble tilbrakt foran ambassadene. Mange spør seg selv: "Var det dette jeg utdannet meg til?" sier Holm i følge Dagsavisen. Hun sier tjenestemennene i ordenstjenesten føler apati, overspenthet og manglende motivasjon for denne oppgaven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere