RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempebrannen skal etterforskes

Sist oppdatert:
Fortsatt får ikke naboene slippe hjem etter storbrannen på Lyssand gartneri på Os.

(iBergen.no) Politisperringene rundt Lyssand gartneri på Os opprettholdes søndag morgen, og det er fortsatt ikke ansett som trygt for beboerne å slippe tilbake til hjemmene sine. Totalt elleve personer ble evakuert fra boliger innenfor sikkerhetssonen på 300 meter lørdag formiddag, på grunn av eksplosjonsfare fra gartneriets beholdning av gassflasker.

- Vi har fortsatt vakthold på stedet, og det er fortsatt ansett som utrygt, sier operasjonsleder Paal Thorbjørnsen i Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Årsaken til at brannen startet er foreløpig ukjent. Politiet så langt ikke gjort noen undersøkelser, men det skal ikke være snakk om eksplosjonsfare, etter at skarpskyttere skjøt hull på den brannutsatte acetylenflasken lørdag kveld.

- Det opprettes en undersøkelsessak på dette, og vi skal inn med kriminalteknikere så snart vi kommer til, sier Thorbjørnsen.

Brannvesenet fikk lørdag 10.14 melding om den voldsomme brannen, og det var gartneriets beholdere med oksygen, acetylen og propan som førte til at brannvesenet krevde sikkerhetssonen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere