RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for Aps ungdomskandidat i nord

AUF varsler kamp etter at nominasjonskomiteen i Nordland Ap har vraket ungdomskandidaten Siri Vasshaug.

Vasshaug var opprinnelig foreslått på tredjeplass, men nominasjonskomiteen snudde etter signaler fra partilag over hele fylket om at de heller ville ha strortingsrepresentant Torny Pedersen, sier leder for nominasjonskomiteen, Odd Eriksen.

- Partidemokratiet i Nordland Ap har fungert og signalene er entydige. Det må vi ta hensyn til, selv om jeg personlig opprinnelig gikk inn for en enda større fornyelse, med Siri Vasshaug på tredjeplass, sier Eriksen til Avisenes Nyhetsbyrå.

- Feigt
Leder i Nordland AUF, John Trygve Tollefsen, anklager nominasjonskomiteen for å være «utrolig feige» som gikk fra sitt opprinnelige forslag.

Han mener det er blit drevet en kampanje mot ungdomskandidaten, særlig fra Fellesforbundet, som har advart mot at hun er en miljøfundamentalist.

AUF har ikke gitt opp håpet om at Vasshaug likevel blir nominert på tredjeplass på det kommende nominasjonsmøtet.

Ingen utskiftning
De tre øverste på Aps stortingsvalgsliste i Nordland er Hill Marta Solberg, Tor Arne Strøm og Torny Pedersen, de tre samme som i dag sitter på Stortinget for Nordland Ap.

Først på den usikre fjerdeplassen kommer fornyelsen, gjennom 20 år gamle Anna-Kristin Ljunggren fra Narvik.

I Hedmark kapret Aps ungdomskandidat Anette Trettebergstuen tredjeplassen i helgen med 71 stemmer, mens motkandidaten Eirin Faldet fikk 70 stemmer. Det betyr takk og farvel til Stortinget for veteranen fra Hedmark.

Nominasjonsmøtet i Nordland Ap er 18. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere