RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for incestdømt prest

Politiet vurderer å anmelde en gruppe som kaller seg Forum for fedre og omsorg. På sitt nettsted tar de uvanlige metoder i bruk i kampen for å få en incestdømt prest frikjent.

Organisasjonen driver et eget nettsted for fedre som føler seg urettferdig behandlet av lovverk, myndigheter og domstoler og vil drive sin egen etterforskning for å hjelpe en overgrepsdømt prest, skriver Dagsavisen. Presten ble dømt til seks års fengsel for seksuelle overgrep mot sine tre mindreårige døtre og en kvinne han var sjelesørger for. På nettstedet har organisasjonen lagt ut en "etterlysning" av fem fagfolk som var med å dømme presten.

Hensikten skal være å innhente bevis. Presten ble dømt i både herredsrett, lagmannsrett og Høyesterett.

Barnelege Anders Alme vitnet i rettssakene og er en av de fem etterlyste fagfolkene.

- Denne framgangsmåten er utrivelig. Jeg synes det er ille at personer som skal vitne i en rettssak risikerer å bli utsatt for en svertekampanje. Men verst er det for jenta som aldri får fred, sier han til Dagsavisen.

Einar Nyaas, som driver nettstedet og nettverket Forum for Menn og Omsorg, mener det ligger innenfor rammene av ytringsfrihet å etterlyse informasjon om navngitte personer.

En annen av de "etterlyste" er Marit Granlien, politibetjent og familievoldskoordinator på Sunnmøre. Hennes overordnede, etterforskningsleder og politioverbetjent Per Anton Utvær, vil sammen med politimesteren vurdere å anmelde nettstedet, skriver Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere