RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for livet

Foto: Frode Sørås (TV 2)
Sist oppdatert:
Tilstanden er kritisk for den 35 år gamle mannen som ble alvorlig skadd da en smelteovn gikk i lufta ved Elkem i Orkdal.

Følg saken på mobil

Den brannskadde mannen ble flyttet fra St.Olavs Hospital i Trondheim til brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus i Bergen klokken 14.00 skjærtorsdag. I en pressemelding torsdag ettermiddag meldte St.Olavs hospital at tilstanden er kritisk, men stabil for 35-åringen.

Til sammen fem personer ble brakt til sykehus etter eksplosjonen i en ovn ved Elkem Thamshavn Verk i Sør-Trøndelag onsdag kveld.

- Skyldes vannlekkasje
De ansatte ved verket er dypt preget av ulykken.
- Våre tanker går i dag til kollegaen vår som ligger på St.Olavs Hospital og de fire andre som ble skadet etter eksplosjonen. Dette har gjort dypt inntrykk på oss alle, sier direktør Alf Tore Haug ved Elkem Thamshavn til TV 2 Nettavisen.

Onsdag kveld var ledelsen ved verket samlet til oppsummeringsmøte.

- Vi gikk igjennom hendelsen med politiet, brannvesen og arbeidskolleger. Vi tror årsaken til eksplosjonen var vannlekkasje, sier Haug.

Teknikere fra politiet i Sør-Trøndelag er skjærtorsdag på plass i Orkdal.

- De første åstedsundersøkelsene startet i morgentimene. Teknikere fra politiet er på plass og gjør en første befaring nå, forteller operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen skjærtorsdag formiddag.

Ikke lenger eksplosjonsfare
Området rundt fabrikken som produserer silisium har vært sperret av siden onsdag kveld. Ifølge operasjonslederen er det nå ikke lenger fare for flere eksplosjoner.

- Vi anså at eksplosjonsfaren var over rundt midnatt, forteller Kyllo.

Elkem Thamshavn har to produksjonsenheter og den som ikke ble rammet av eksplosjonen går i dag som normalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere