Kjemper for symbolske straffer

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Forsvarerne kommer til å kjempe med nebb og klør for at retten skal gå under minstestraffen på seks år når straffen skal utmåles.

- Jeg mener det er gode muligheter for å komme langt under minstestraffen her, kanskje til og med betingede dommer. Skal de sone, blir det ganske snart prøver og permisjoner. Dette er en vanskelig og spesiell sak, sier advokat Halvard Duesund, som forsvarte den frikjente moren.

Tungt
Endelig dom faller rundt 25. mars. Den 21 år gamle kvinnen som er kjent skyldig i drapet på sin far tok kjennelsen fra lagmannsretten tungt.

- Det ser dere jo selv, hun tar det tungt. Hun forstår at skyldkjennelsen er endelig, og ikke kan ankes, sa hennes forsvarer, advokat Alice Jervell etterpå.

Minstestraff seks år
Tirsdag starter prosedyrene for straffeutmåling. Minstestraffen for overlagt drap er seks år.

Men det finnes tre relevante tilfeller for å gå under minstestraffen. For det første gjelder det skyldige under 18 år, for det andre i overskridelse av nødverge. Det tredje gjelder for drap begått i berettiget harme.

Dette siste brukte aktor, statsadvokat Erik Erland Holmen, da han la ned påstand om straffer fra seks til ti års fengsel i tingretten i fjor.

- For min del er jeg voldsomt glad for at saken er over for min klient. Hun er lettet, men sørger og lider med barna. Det er en kraftig påkjenning for hele barneflokken, sier Halvard Duesund, som forsvarte moren.

- Moren manipulerte barna
Søstrene til avdøde Bashkim Hasani, Fakmire og Makfire, mener sannheten ennå ikke er kommet frem:

- En time etter drapet sa jeg at kona hans hadde gjort det. Nå går hun fri, mens barna må i fengsel. Barna kommer aldri til å godta å gå i fengsel for henne. Hun manipulerte barna til å begå drap, og kommer til å få sin straff, sier søstrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag