*Nettavisen* Nyheter.

Kjemper mot flammene på Askøy

Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp er kalt ut for å delta i slukkingsarbeidet på Askøy utenfor Bergen.

31.05.06 21:02

Politiet fikk melding om gras- og bråtebrannen på Stongafjellet klokka 17.55. Ved 21-tiden melder brannvesenet at de er i ferd med å få kontroll over flammene.

Henter forsterkninger
- Brannvesenet får nå hjelp fra Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det er tørt i terrenget, og det har vært en del vind i området, noe som vanskeliggjorde slukkingsarbeidet.

- Vinden har løyet
- Nå har vinden løyet, sier Tormod Hopland til TV 2 Nettavisen litt før klokka 21. Han bor på Kleppestø på Askøy. Hopland sier det i hovedsak brenner i lyng og einer i et ulendt terreng. Barskogen i området har sluppet unna flammene.

- Det er nokså langt fra bebyggelsen og ingen har vært nødt til å evakuere, sier Hopland.

Røyksky
Brannvesenet var på plass klokka 18.05. Store deler av Askøy lå da dekket av en røyksky, skriver bt.no. Røyken var godt synlig fra Bergen.

- Vi har ikke kontroll, på langt nær. Flammene går oppover fjellsiden, og røykutvikling er enorm. Det er kraftig nordavind, noe som gjør slukkingen vanskelig, sier vaktkommandør Magne Skodvin i brannvesenet til bt.no.

Brann på Lindås
Også på Lindås brant det i terrenget onsdag ettermiddag. En stund vurderte politiet å evakuere et eldresenter. To menn ble pågrepet etter brannen mistenkt for uforsiktig omgang med ild.

Klokka 20.48 fikk politiet i Bergen melding om nok en brann, denne gangen i Sandsliveien ved Hydro-bygget. Ifølge politiet dreier det seg om en gras- og bråtebrann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.