Gå til sidens hovedinnhold

Kjempet mot tårene

En gråtkvalt Atle Karlsvik vil feire frifinnelsen med champagne. Se pressekonferansen hans her!

(iBergen.no) Kontreadmiral Atle Karlsvik ble frifunnet for bedrageri-tiltalen i Bergen tingrett torsdag. Lettet gjør han seg nå klar for å feire seieren i retten.

- Det vil nok bli et glass champagne eller to med nære venner og de som har bistått i prosessen. Ellers blir det vel en tur på fjellet, sa Karlsvik etter frifinnelsen.

Les også: Karlsvik frifunnet

Karlsvik og hans advokat, Dag Steinfeldt, har derfor innkalt til pressekonferanse klokken 14. Ibergen.no fulgte pressekonferansen live.

Se pressekonferansen på TV 2 Sumo

– For halvannet år siden lovet jeg Forsvaret å ikke snakke med media. Jeg har derfor unnlatt til nå å snakke med dere. Det å få stille i retten og komme med mitt syn på saken, har vært tilfredsstillende, selv om det har vært ekstremt vanskelig, sa Karlsvik til det fremmøtte pressekorpset på pressekonferansen.

– Gleden og lettelsen over nå å bli frifunnet, er selvfølgelig enorm, sa Karlsvik.

– Den ekstrembelastningen som min familie og jeg har vært utsatt for i denne perioden, har vært umenneskelig. Takket være min kone og våre flotte barn så har vi kommet gjennom det, sa en tydelig preget kontreadmiral, som også takket for støtten han har fått av kollegaer i Forsvaret.

Spark til VG
På spørsmål fra pressen om han har gjort tanker om å gjøre comeback i Forsvaret, lød svaret:

- Jeg sitter her i dag i uniformen min. Det skulle vel forhåpentligvis si sitt.

Avslutningsvis benyttet også Karlsvik anledningen til et solid spark mot VG og avisens utsendte.

- Den tabloidiseringen og forenklingen som du og VG har vært de fremste til å kjøre frem,.... Å sitte der og ikke ta til motmæle, det har vært veldig vanskelig, sa Karlsvik før han avsluttet pressekonferansen.

Les ogaå: Hele Karlsvik-dommen (Word-dokument)

Fra dommen i Bergen tingrett heter at de ikke fant noen grunn til å betvile at reiseregningene han hadde belastet Forsvaret for, var berettigede. Regningene beløp seg på til sammen 63.323 kroner.

«(...)Tiltalte hadde som leder for DIF en særlig betrodd stilling, og det tillå ham selv å avgjøre om reisen var så nyttig for ham rent faglig at den kunne anses som en tjenestereise. Dette har tiltalte besluttet å gjøre, og fikk støtte av flere av vitnene i saken. Det vises særlig til Kjell-Birger Olsens forklaring om at med det tydelige signal han som tiltaltes nærmeste overordnede ga tiltalte, var det ikke rart tiltalte valgte å betrakte reisen for en tjenestereise.» heter det i dommen.

Har holdt munn
Helt siden beskyldningene mot Karlsvik eksploderte i media, har han nektet å svare på spørsmål fra pressen. Som sjef for Sjøforsvarets skoler ble han pålagt munnkurv av sine overordnede, noe som førte til at anklagene mot ham sto ubesvarte i media.

Først da han forklarte seg under rettssaken i begynnelsen av mai, fikk han gitt sin versjon av saken. Han la da ikke skjul på at saken har vært en stor belastning for ham og familien.

- De siste 18 månedene har jeg hatt veldig behov for å forklare meg, renvaske meg og si at jeg ikke kjenner meg igjen i beskrivelsene fra Forsvaret. Da politiet begynte å etterforske, sa de at dette nok ikke ville bli noen sak av. Men da Forsvaret gikk høyt ut i media, samtidig som jeg ikke fikk snakke, måtte politiet likevel finne noe på meg, forklarte Karlsvik fra vitneboksen.

Vil snakke ut
Etter frifinnelsen ble kjent i dag, kalte hans forsvarer, Dag Steinfeld, inn til pressekonferanse på sitt kontor. For første gang fikk Karlsvik muligheten til å si sin mening om saken.

Verken statsadvokat Randi Lucie Gabrielsen, Generalinspektøren for Sjøkrigforsvaret, Jan Eirik Finseth har vært tilgjengelig for kommentar.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar